L’entorn

Excursió

Can Blanc – Castellfollit de la Roca

Castellfollit de la Roca

Des de la casa es pot anar caminant a Castellfollit de la Roca a uns 40 minuts. La ruta apareix a Google Maps.

Can Blanc – Mare de Déu de la Devesa

Mare de Déu de la Devesa

Una altra excursió a peu recomanable des de la casa és pujar a l’ermita de la Mare de Déu de la Devesa, s’arriba agafant el camí a mà esquerra just abans de travessar el pont de formigó que es creua per arribar a la casa. Des d’aquí la ruta està marcada en groc. Des de l’ermita, que té unes vistes precioses sobre els Pirineus (té taula per fer un picnic), es continua en direcció Castellfollit de la Roca (està indicat) es passa per les Baumes de la Caxurma, unes coves de poca profunditat en les que es pot entrar. Des de Castellfollit es pot seguir la ruta cap a la casa, per la ruta molt fàcil, seguint a Google Maps. El total d’aquesta excursió és d’unes 2,5 o 3 hores.

Sadernes a Sant Aniol d’Aguja

Sadernes a Sant Aniol d’Aguja

La nostra excursió preferida de la zona és la de Sadernes a Sant Aniol d’Aguja. Si a un li agrada veure paisatge i banyar-se en aigua fresquíssima aquesta és la seva excursió. La pujada és d’aproximadament 2 hores i potser 1,5 hores de baixada, però fer la meitat del trajecte també val la pena. Des del pàrquing fins al Pont de Valentí, és una cosa calorós pel que recomanem començar al matí aviat, però a partir de llavors el camí va seguint el riu amb més ombres i llocs per banyar-se.

Excursió d’un dia per la Garrotxa

Si el que busqueu és fer una excursió d’un dia (amb cotxe) us proposem aquesta ruta circular: anar cap a Olot fins arribar a la zona volcànica, on es pot visitar el Volcà de Santa Margarida i pujar fins al cràter. Aquesta caminada és d’uns 45 minuts si no m’equivoco. La següent parada seria a Santa Pau, un poble ideal per prendre un cafè. Entre Santa Pau i Mieres, més o menys a mig camí, hi ha un salt d’aigua anomenat “Salt de Can Battle” indicat amb un cartell a mà esquerra. Des d’aquí es camina uns 15 minuts. Per menjar recomanem Can Met a Mieres, un restaurant popular entre la gent d’aquí. Continuant cap a Banyoles us recomanem anar a passejar pel llac i parar a prendre alguna cosa en “el Banys Vells”, un bar amb palanques de fusta sobre l’estany, amb boniques vistes. És un bon lloc per fer un cafè o un gelat, però per menjar és bastant car. Això sí, prenent alguna cosa l’accés a la zona de bany és gratuït. Sortint de Banyoles, la propera parada seria el poble Medieval de Besalú. Des de Besalú es torna a l’apartament en 15 minuts.

Oix i Beget

Una altra ruta circular seriosa visitar Castellfollit de la Roca, i des d’allà agafar la carretera d’Oix i continuar fins a Beget. Des Beget pot continuar fins a Camprodon i tornar a baixar a Montagut des d’allà. Si viatgeu amb nens podeu combinar la ruta amb una visita al Parc d’Animals de Molló.

Restaurants

La Quinta Justa
  • Quant a restaurants de la zona us recomano Can Suru, a només 1,5kms de la casa, amb un menú del dia a €11 entre setmana.
  • La Quinta Justa a Olot, un restaurant modernista, ofereix un menú diari entre setmana amb molt bona relació qualitat / preu a uns € 14. A la nit i el cap de setmana també ofereixen un menú festiu.
  • El Celler, també a Olot, fa pinxos boníssims.
  • A Besalú us recomanem La Cúria Reial, on pot menjar a la carta o Quina Llauna, un bar de tapes a la plaça principal amb mossegades de bona qualitat.
  • Per un mos ràpid, hi ha el Bar la Terrassa a Montagut. A l’hora de dinar serveixen un menú de preu raonable i durant tot el dia tenen tapes, entrepans, amanides i plats combinats.

Espero que gaudiu de la casa i la zona i, si teniu dubtes, intentaré ajudar-vos el màxim.